+46 708 20 54 98    ulf.larsson@heralex.se

SolarVenti luftsolfångare

Energi- och klimatsmart ventilation och avfuktning av fritidshus, källare och mycket mer.

Bättre inomhusklimat med SolarVenti luftsolfångare


SolarVenti luftsolfångare är den perfekta lösningen för att skapa ett bättre inomhusklimat. Luftsolfångaren är helt underhållsfri och dessutom är driften gratis. SolarVenti ventilerar och avfuktar din bostad samtidigt som den bidrar med värmetillskott.

Med sin soldrivna fläkt och självreglerande styrsystem är luftsolfångaren speciellt lämpad att ventilera och avfukta rum som lämnas oanvända under en längre tid eller som bara är svåra att ventilera. Exempel på sådana utrymmen kan t.ex. vara sommarstugor, källare, garage m.m.

SolarVenti luftsolfångare


Från 4 330 kr
5 års garanti
Över 60 000 SolarVenti luftsolfångare levererade

Vilken modell passar dig?


SolarVenti standardmodell finns i fem olika storlekar och passar till alla typer av rum. Luftsolfångaren hjälper dig skapa ett bättre inomhusklimat genom att tillföra ny varm och torr luft. Bra inomhusluft är viktigt inte minst för din egen hälsa utan också för bostaden och dina tillhörigheter. varm och torr luft året runt. SolarVentis luftsolfångare gör fritidshuset skönt att vistas i och komma till när säsongen börjar.


Har du en fuktig eller illaluktande källare? Då bör du välja en SolarVenti källarmodell. Luftsolfångaren är särskilt anpassad för att effektivt ventilera bort fuktig och illaluktande luft vilket får din källare att kännas som vilket annat rum SolarVenti helst i din bostad.


Gratis ventilation med varm och torr luft året runt. SolarVentis luftsolfångare gör fritidshuset skönt att vistas i och komma till när säsongen börjar.

Vad säger kunderna om SolarVenti?


 • Det är den bästa investeringen jag har gjort till min sommarstuga

  Christian Brock

  För er vetskap kan jag tala om att det är den bästa investering jag gjort till mitt sommarstuga. Vi kommer till huset varje helg under hela året och kommer aldrig till ett hus fullt med fukt.

 • Vi uppmätte ett temperaturtillskott på 25°C, när det var 0°C ute!

  Inger Lise och Aage

  Vi har nu haft en solfångare installerad i lite mer än fyra år, en av de minsta. Vi var så klart lite spända på vad en sådan kunde göra. Det blev en stor överraskning då solen började skina en av de första dagarna i oktober och det blev 33 grader!!! Hur vet jag det? Jo, jag har monterat en termometer, så det går att hålla ögonen på vilken temperatur som blåses in. I år var det 21,8°C i slutet av mars, det var härligt.

 • Efter bara 6 veckor märkte vi en markant förbättring av inomhusklimatet

  Lone och Kurt Rise

  Efter köpet av luftsolfångaren SolarVenti SV14 för takmontering på vår sommarstuga på 60m², har vi fått ett välkommet värmetillskott för uppvärmningen. Speciellt under senhöst- och vårvinterperioden. Samtidig förbättrar den inomhusklimatet under de kalla vintermånaderna där den stödvärmer det annars kalla huset och för övrigt ger ett naturligt luftutbyte av den annars stillastående luften.

  Vi uppmätte ett temperaturtillskott inomhus på 24°C grader, när det var 0°C grader utanför!

  Synd att allmänhetens kännedom om produkten inte är så stor ännu för riktigt många skulle kunna ha glädje av luftsolfångaren. Det är en genial produkt som absolut lever upp till det utlovade och kan rekommenderas för en mängd olika sammanhang.


Fördelar med SolarVenti


Varför välja SolarVenti?


SolarVenti är originalet bland luftsolfångare och har producerats och utvecklats i snart 30 år. Luftsolfångaren har överlägsen prestanda och patenterad teknik.

Gratis ventilation och värme på köpet

Luftsolfångare är gratis i drift och drivs enbart av solens energi. Luftsolfångaren hjälper dig till ett bättre inomhusklimat genom att sänka den relativa luftfuktigheten med torr och frisk luft samtidigt som den tillför värme.

Patenterad teknik och överlägsen prestanda

Maximalt utnyttjad värme från vägg och tak, tunnast möjliga paneltjocklek, 100 % driftsäker självavkylning, Regulator optimerad för solcell och mycket mer.

Flera olika storlekar för optimal ventilation

SolarVentis luftsolfångare finns i fem olika storlekar. Detta gör det enkelt att hitta en luftsolfångare som passar dig och din bostads ventilationsbehov.

Enkel att montera på både vägg och tak

Alla modeller levereras komplett med tillbehör och väggfäste. Installationen gör du enkelt på egen hand.

Redan bestämt dig för storlek?

Beställ din SolarVenti i vår Webshop

Vad behöver du ventilera?


SolarVenti luftsolfångare finns i 5 olika storlekar anpassade för olika användningsområden


 • SolarVenti ventilerar och håller sommarstugan torr och fräsch under tiden du är borta. Luftsolfångaren ser till att du aldrig mer behöver mötas av unken och stillastående inomhusluft. Den bidrar även med ett välkommet värmetillskott vilket håller nere uppvärmningskostnader och med kontinuerlig ventilation minskar dessutom risken för mögelbildning.


 • Många bostadshus är idag enbart försedda med friskluftsventiler för att sköta ventilationen. Bor du i ett sådant hus kan en luftsolfångare vara ett utmärkt komplement för dig. En SolarVenti skapar en mer hälsosam inomhusmiljö i ditt hem genom att ventilera och avfukta huset, samtidigt som den bidrar med värmetillskott.


 • Har du en källare med den typiska "källarlukten"? Känns luften instängd, fuktig och unken? Då kan SolarVentis källarmodeller hjälpa dig. De är nämligen särskilt framtagna för just källare. Detta utrymme är i behov av mer ventilation än bostadens andra rum.


 • Solarventis nya garagemodeller är särskilt framtagna för optimal ventilation av just garage. Luftsolfångaren håller ditt garage torrt och fräscht.

 • solarventi luftsolfångare monterad på utedass för att håla borta dålig lukt

  Det finns ingen gräns för var och hur en luftsolfångare kan användas. Det är endast den egna fantasin som sätter gränserna. En luftsolfångare kan t.ex. användas till husvagnar, segelbåtar/husbåtar, friggebodar eller varför inte ett utedass för att hålla borta dålig lukt. En luftsolfångare gör underverk på inomhusklimatet i alla utrymmen där fuktig luft står stilla.


Exempel på hur kunder har monterat sin luftsolfångare


 • solarventi sv20 luftsolfångare monterad på sommarstuga
 • solarventi sv 20 luftsolfångare monterad på tak
 • solarventi sv30 och sv14 luftsolfångare takmontering bostadshus
 • solarvent sv30 luftsolfångare väggmontering ner till källaren
 • solarventi sv7 luftsolfångare väggmontering på sommarstuga bredvid
 • solarventi sv20 luftsolfångare för källare
 • solarventi sv20 luftsolfångare för källare
 • Solarventi SV14 bostadshus

Vanliga frågor om luftsolfångare och ventilation


Har du fler frågor?

Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

SolarVenti bäst i test


SolarVenti i jämförelse med konkurrent

På SolarVenti ville man gärna veta hur deras luftsolfångare presterar i jämförelse med andra luftsolfångare på marknaden. Man utförde då ett enkelt test med en påse om 390 liter. Se själv hur mycket skillnad det är mellan de två luftsolfångarnas prestanda:

Fuktproblem i källaren?


SolarVenti källarmodeller

SolarVenti källarmodeller är luftsolfångare speciellt framtagen för att ventilera och avdukat källare. Luftsolfångaren håller din källare torr och frisk helt utan driftskostnader. Avfukta och ventilera din källare med solvärme.

SolarVenti luftsolfångare har testats och godkänts av

Om oss

Heralex är återförsäljare av vad vi anser vara marknadens ledande ventilationslösningar. Vår ambition är att hjälpa dig till bättre hälsa genom ett bättre inomhusklimat, sänka dina uppvärmningskostnader och samtidigt värna om miljön.

Kontakt

 • ulf.larsson@heralex.se
 • 070-820 54 98
Kundservice

© Heralx 2020

Vi använder cookies för en bättre användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår sida godkänner du detta. Läs mer…