Luftsolfångare för källare

+46 708 20 54 98    ulf.larsson@heralex.se

Solvärme avfuktar och ventilerar källaren

Image

Varm och torr luft till källare

Husägaren som köper en Solarventi luftsolfångare till sin källare gör det som regel för att källarens inomhusklimat upplevs som mer eller mindre fuktigt och unket.

Luften är typiskt stillastående och både luftfuktigheten och fukthalten i väggar och andra byggnads-konstruktioner är för hög.

Efter montering kommer användaren inom en relativt kort tid att uppleva källarluften som betydligt friskare och mindre fuktig än innan.

Efter en hel säsong med en luftsolfångar i lämplig storlek, kommer båda luft och fukt inomhus och i källarens fasta material - dvs väggar, andra byggnadsdelar och möbler att ha minskat märkbart.

Luftslode genom kallare
Ventilationsflöden

När solen skiner på luftsolfångarpanelen som är monterad på t.ex. en källarvägg vänd mot solen, blir det mycket snabbt varmt inne i panelen. Solcellen startar fläkten och börjar blåsa denna varma och torra luften in i källaren.

Den luften som blåses in i huset knuffar den befintliga, fuktigare luften i källaren ut genom otätheter eller öppna luftventiler. Det är luftventilernas och otätheternas placering som avgör hur ventilationsluften flyttar sig genom källaren.

Var uppmärksam på att stänga luftventiler som sitter tätt inpå SolarVentins inblåsningsmunstycke.

När luftsolfångaren ska ha effekt på flera källarrum med dörr emellan, ska dörrarna mellan rummen stå öppna – eller så ska det monteras vanliga friskluftsventiler av standardtyp mellan rummen.

Om oss

Heralex är återförsäljare av vad vi anser vara marknadens ledande ventilationslösningar. Vår ambition är att hjälpa dig till bättre hälsa genom ett bättre inomhusklimat, sänka dina uppvärmningskostnader och samtidigt värna om miljön.

Kontakt

  • ulf.larsson@heralex.se
  • 070-820 54 98
Kundservice

© Heralx 2020

Vi använder cookies för en bättre användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår sida godkänner du detta. Läs mer…