SolarVenti till helårsboende

+46 708 20 54 98    ulf.larsson@heralex.se

Image
Ventilation, avfuktning och värmetillskott av fritidshus

Ett bra inomhusklimat kräver bra ventilation. Med SolarVenti luftsolfångare kan du ventilera, avfukta och värma upp alla husets olika rum. Luftsolfångaren är gratis i drift och du kan enkelt montera den på egen hand.

De flesta av oss som bor i Sverige spenderar ca 90% av vår tid inomhus. Vi är ofta noga med det vi äter och dricker för att må så bra som möjligt och tänker sällan på hur stor påverkan inomhusklimatet har på hälsan. Att luften vi andas förutsätter vi är bra och jämför ibland med hur många andra människor har det i andra delar av världen där luften inte alls är lika ren.

Våra boenden har förändrats mycket genom åren. Ventilationen i många äldre hus har tidigare fungerat genom att luften tar sig in och ut genom otätheter. Hus blir allt tätare och i många fall har man i motsvarande grad inte fokuserat lika mycket på att förbättra ventilationen som egentligen skulle behövts. Luften inomhus står stilla, den relativa luftfuktigheten ökar genom bl.a. matlagning och tvättning, koldioxidhalten ökar genom vår utandningsluft och förorenad luft som bilavgaser och pollen förblir instängda. Även byggmaterial, möbler och framför allt elektronik förorenar luften i våra hem. SolarVenti luftsolfångare är den perfekta lösningen för att skapa ett bättre inomhusklimat. Luftsolfångarna finns i fem olika storlekar och är speciellt anpassad för att b.la. sänka den relativa luftfuktigheten i ditt hem och få det att kännas torrt och friskt året om. Luftsolfångaren är gratis i drift och drivs av solens energi.

Enligt undersökningar från 1948 och framåt har luftomsättningen i svenska hushåll sjunkit från 1,2 luftomsättningar per timme ner och 0,8 gånger och har nu sjunkit så lågt som 0,4 gånger per timme. Detta gäller inte alla hushåll men i världens största studie (Värmlandsstudien) om hur inomhusklimatet påverkar barn framgår att 60 % av alla lägenheter och 80 % av alla villor inte uppfyller de krav vi har på luftomsättningen i Sverige (0,5 gånger per timme).

Luftslode fritidshus
Ventilationsflöden

SolarVenti luftsolfångare drivs med hjälp av en solcell monterad inuti panelen. När solen lyser på luftsolfångaren startar en fläkt som suger in luft. Luften värms upp till 40 grader varmare och blåses sedan in i byggnaden. Varm luft klarar av att bära mycket fukt. Den varma luften suger därmed åt sig fukten inomhus som finns i väggar, möbler m.m. Den många gånger för höga relativa luftfuktigheten i huset sjunker vilket bl.a. minskar risken för mögel.

Att luftsolfångaren tillför varm luft har inte enbart positiva effekter på inomhusklimatet. Det bidrar även till att behovet av andra värmekällor minskar. varm luft Den varma luften värmer även upp huset vilket gör att behovet av andra värmekällor minskar. På så vis förses huset automatiskt med gratis avfuktning, ventilation och värme.

Luften som blåses från luftsolfångarpanelen in i huset knuffar den begagnade, fuktigare luften i huset ut genom otätheter eller öppna luftventiler. Det är luftventilernas och otätheternas placering som avgör hur ventilationsluften flyttar sig genom huset.

Var uppmärksam på att stänga t.ex. skorstensutgångar, om utloppet sitter tätt inpå SolarVentis inblåsningsmunstycke.

När luftsolfångaren ska ha effekt på flera rum med dörr emellan, ska dörrarna mellan rummen stå öppna – eller så ska det monteras vanliga friskluftsventiler av standardtyp mellan rummen.

Om oss

Heralex är återförsäljare av vad vi anser vara marknadens ledande ventilationslösningar. Vår ambition är att hjälpa dig till bättre hälsa genom ett bättre inomhusklimat, sänka dina uppvärmningskostnader och samtidigt värna om miljön.

Kontakt

  • ulf.larsson@heralex.se
  • 070-820 54 98
Kundservice

© Heralx 2020

Vi använder cookies för en bättre användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår sida godkänner du detta. Läs mer…