+46 708 20 54 98    ulf.larsson@heralex.se

- Enligt vår egen bedömning borde en SolarVenti anläggning logiskt sett ha en positiv effekt mot allergier och allergisk astma. Dels för att anläggningen avfuktar bostaden vilket skapar svåra betingelser för att de skall uppstå mögel och mögelsporer. Dels även för att den luft som blåser in i byggnaden normalt sett är mycket ren.

Ett argument att SolarVenti skulle öka risken för t.ex. pollenallergi, eftersom den blåser in luft utifrån, håller inte riktigt.
Eftersom luftintaget sker genom mängder av små hål från hela den perforerade baksidan blir lufthastigheten väldigt låg. Dessutom sugs luften genom en 2mm kraftig specialfilt.

Den samlade bedömningen från våra kunder är att de flesta upplever en klar förbättring av sina allergiproblem och vissa anser tom. att problemen helt försvunnit. Hur mycket som SolarVenti kan hjälpa i det enskilda fallet beror naturligtvis på hur svår allergi man lider av.

Om oss

Heralex är återförsäljare av vad vi anser vara marknadens ledande ventilationslösningar. Vår ambition är att hjälpa dig till bättre hälsa genom ett bättre inomhusklimat, sänka dina uppvärmningskostnader och samtidigt värna om miljön.

Kontakt

  • ulf.larsson@heralex.se
  • 070-820 54 98
Kundservice

© Heralx 2020

Vi använder cookies för en bättre användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår sida godkänner du detta. Läs mer…