+46 708 20 54 98    ulf.larsson@heralex.se

Solarventis huvudsakliga uppgiften är att avfukta och ventilera huset så att luften blir frisk och fuktnivån lägre. Detta gör huset bättre att vistas i och luften lättare att värma upp. I många fall innebär installationen av en SolarVenti en märkbar besparing av uppvärmningskostnaden.

När huset kontinuerligt blir ventilerat med torr och varm luft, minskar dessutom på sikt också risken för fukt och mögelskador. Praktiska erfarenheter efter flera års användning visar att SolarVenti ger en markant sänkning av byggnadens fukthalt. I de flesta fall blir man tex. helt av med det kondensvatten som den fuktiga luften annars binder på fönster och glasade dörrar.

Sängkläder, möbler, dynor etc. kommer inte längre att kännas fuktiga eller lukta instängt eftersom fukten nu hålls borta från huset.
Nu går det också bra att låta kaffe, mjöl, salt etc. förvaras i sommarhuset utan att det klumpar sig eller på annat sätt tar skada av fuktig luft.

Värmetillskottet från SolarVenti sker både direkt och indirekt. Den varma luft som blåser in från solfångaren har en direkt verkan såtillvida att den oftast är betydligt varmare än luften i den ouppvärmda byggnaden.
Den indirekta effekten uppstår tack vara att det är betydligt enklare att värma upp en torr stuga än en fuktig. Ett torrt hus utnyttjar också värmetillskottet som sker från solinstrålning genom fönster betydligt bättre än ett fuktigt.

Om oss

Heralex är återförsäljare av vad vi anser vara marknadens ledande ventilationslösningar. Vår ambition är att hjälpa dig till bättre hälsa genom ett bättre inomhusklimat, sänka dina uppvärmningskostnader och samtidigt värna om miljön.

Kontakt

  • ulf.larsson@heralex.se
  • 070-820 54 98
Kundservice

© Heralx 2020

Vi använder cookies för en bättre användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår sida godkänner du detta. Läs mer…