sMove - styrning till inVENTers ventilationssystem

+46 708 20 54 98    ulf.larsson@heralex.se

Image

sMove ventilationsstyrning

sMove är en standard styrning till inVENTers ventilationssystem iV Smart+ och iv Smart Tvin+. Enheten kan styra upp till 4 par iV Smart+ system, d.v.s. 8 stycken fläktar.

Det som avgör hur många styrningar du vill ha/behöver har att göra med de egna preferenserna att göra. En vanlig orsak till att många väljer att installera flera styrenheter är bl.a. för att undvika långa kabeldragningar. Det är också för att det finns önskemål om att styra ventilationen i olika delar av bostaden.

Är din bostad exempelvis uppdelad i flera våningsplan kan du med fördel montera två styrenheter för att således bestämma mängden ventilation per våningsplan. Har du en fuktig källare behöver denna troligtvis ventileras mer än bostadens andra rum. Du monterar då en styrning för att bestämma luftflödet i källaren och en styrning för att styra luftflödet på övervåningen.

SMove gör det möjligt att styra fläktarnas riktning. Antingen kan du välja att ställa in fäktarna som kontinuerlig till- och frånluftsventilation, d.v.s. ett av ventilationsdonen blåser in luft i bostaden (tilluft), medan det andra ventilationsdonet blåser ut luft (frånluft). I detta läge växlar fläktarna riktning var 70:e sekund. Det går även att ställa så att fläktarna inte växlar ritning utan ventilerar utan värmeåtervinning, s.k. “kall ventilation”

Som ett alternativ till den vanliga kvadratiska displayen finns även en rektangulär, där skillnaden är att den täcker en dubbeldosa.

Teknisk data
Verkningsgrad enligt EN 13141-8: 87 %
Frånluftsflöde (m³/h) per par: 17-58 m³/h
Energiförbrukning per par: 2-6 W
Specifik energiförbrukning: 0,15 W/m³/h
Spänning: 24 V DC
Längd: 270 mm
Väggtjocklek: Min 300 mm
Fuktåtervinning: Cirka 20-30%
Stacks Image 1064

Transformator

IV Smart + drivs med 24 V DC Transformatorer finns i olika storlekar 15-36 W, infällt eller på DIN-skena.

Styrning

Styrningen styr flödesriktning och volym. Olika typer där den på bilden sMove är den vanligaste.

Kabel

  • 24 vDC 0,75 mm²
  • Strömkabel mellan transformator och styrning
  • Styrkabel mellan styrning och iV Smart +

Installation i vägg

Vanligast ett montagerör men med alternativ.

Stacks Image 1066
Om oss

Heralex är återförsäljare av vad vi anser vara marknadens ledande ventilationslösningar. Vår ambition är att hjälpa dig till bättre hälsa genom ett bättre inomhusklimat, sänka dina uppvärmningskostnader och samtidigt värna om miljön.

Kontakt

  • ulf.larsson@heralex.se
  • 070-820 54 98
Kundservice

© Heralx 2020

Vi använder cookies för en bättre användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår sida godkänner du detta. Läs mer…